Κάνε εισφορά

Κεντρικό ρόλο στους απόδημους μας

Εδώ και 48 χρόνια οι απόδημοι μας, ακούραστα και μεθοδικά, αγωνίζονται για να πείσουν τις ξένες κυβερνήσεις και τα διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων για την πραγματική φύση του Κυπριακού, ως προβλήματος εισβολής και κατοχής. Για χρόνια τώρα η κυρίαρχη άποψη στη σχέση Κύπρου - αποδήμων ήταν ότι η Κύπρος αποφασίζει και οι απόδημοι απλώς λειτουργούν ως φορείς της κυβερνητικής θέσης.

Η γιγάντια όμως προσπάθεια των αποδήμων δεν γίνεται τυφλά. Βασίζεται στη γνώση και στην εμπειρία πολλών ετών. Αυτό από μόνο του είναι αρκετό ώστε να επιτρέπει στους απόδημους να έχουν και ενεργό άποψη στο κυπριακό. Έχουν κάθε δικαίωμα, ίσως μάλιστα και οφείλουν, να εκφράζουν με παρρησία τη θέση τους. 

Θέση 1

Αλλαγή του πάγιου δόγματος που θέλει τους απόδημους απλούς φορείς της κυβερνητικής θέσης. Να τους παρέχεται η δυνατότητα άμεσης εμπλοκής και θέσεις και να τις εκφράζουν.

Θέση 2

Πέραν τούτου οι απόδημοι μας κουβαλούν μια πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία στους τομείς στους οποίους διαπρέπουν. Προτείνω την ενίσχυση της εμπλοκής της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας της διασποράς για μεταφορά τεχνογνωσίας στην ανάπτυξη νέων εφαρμογών και προϊόντων ιδιαίτερα σε τεχνολογίες αιχμής.

Θέση 3

Συστηματοποίηση της σχέσης αποδήμων – Κύπρου, ιδίως των νέων γενιών που δεν έχουν βιώσει την Κύπρο με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων ηλεκτρονικής μάθησης σε θέματα ιστορίας/ πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μοίρασε στο Twitter
Μοίρασε στο Facebook
Στείλε μέσω LinkedIn
Στείλε μέσω Email

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

#1 Η πρόταση μου για το Κυπριακό
Μια αναδρομή - Η Κυπριακή Δημοκρατία δημιουργήθηκε το 1960 ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων Ζυρίχης – Λονδίνου. Οι θεσμοί και το σύνταγμα της δεν διαμορφώθηκαν ως αποτέλεσμα άσκησης της λαϊκής βούλησης [...]
#2 Φτάνει πια με τη διαφθορά
Κομματοκρατία - Διαφθορά Κάθαρση – Εξυγίανση Εμπλοκή του πολίτη στη δημοκρατική λειτουργία [...]
#3 Εθνικό θέμα το Μεταναστευτικό
Οι μεταναστευτικές ροές που αντιμετωπίζει σήμερα η Κύπρος έχουν καταστήσει το ζήτημα εξαιρετικά επείγον. Τόσο από κοινωνικής άποψης όσο και από άποψη εθνικής ασφάλειας [...]
Επιστροφή
Load more
Γιώργος Κολοκασίδης
Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Προεδρικές Εκλογές 2023
ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ
Λαμβάνω μέρος στην προεκλογική εκστρατεία του Γιώργου Κολοκασίδη:
Επικοινωνία
8000 8900
+357 8000 8900 (από εξωτερικό)
ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ
Λαμβάνω μέρος στην προεκλογική εκστρατεία του Γιώργου Κολοκασίδη:
© 2022 Georghios Colocassides
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram