Κάνε εισφορά

Μόρφωση

Γεννήθηκα στη Λευκωσία το 1960, φοίτησα στο δημοτικό σχολείο του Αγίου Ανδρέα και στη συνέχεια στο Γυμνάσιο Κύκκου Αρρένων (όπως ήταν τότε), στη Λευκωσία.

Διετέλεσα Πρόεδρος του Μαθητικού Συμβουλίου.

Υπηρέτησα τη θητεία μου ως Έφεδρος Αξιωματικός Πυροβολικού.

Σπούδασα Οικονομικά στο London School of Economics (LSE). Στη συνέχεια σπούδασα Νομική στο University of Oxford και μεταπτυχιακά στη Νομική στο King’s College, London.

Μιλώ Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και κατέχω καλά τη Γερμανική.

Επαγγελματική σταδιοδρομία

Ασκώ το δικηγορικό επάγγελμα μέσω του Δικηγορικού Γραφείου Γεώργιος Κολοκασίδης & Συνεταίροι Δ.Ε.Π.Ε.

Τελευταία μου ενασχόληση η διαμόρφωση των νέων Θεσμών Πολιτικής Δικονομίας εντεταλμένος προς τούτο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Στα πλαίσια του έργου διετέλεσα ως ο επικεφαλής της κυπριακής νομικής ομάδας στην ομάδα εμπειρογνωμόνων υπό την προεδρία του Rt. Hon. Lord Dyson για τη σύνταξη των νέων Θεσμών Πολιτικής Δικονομίας.

Μου ανατέθηκε επίσης να μεταφράσω τους νέους προτεινόμενους Κανονισμούς Πολιτικής Δικονομίας στα ελληνικά.

Η αναθεώρηση των Θεσμών Πολιτικής Δικονομίας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βήματα της Μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης.

Ασχολία με τα κοινά

Μαζί με τον Πρόδρομο Προδρόμου εγκαινιάσαμε τις «Στιχομυθίες», το πρώτο πρόγραμμα της ιδιωτικής τηλεόρασης με συζητήσεις για πολιτικά, πολιτισμικά και άλλα θέματα της επικαιρότητας.

Διετέλεσα Αναπληρωτής Προέδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου από το 2007 - 2011. Αποβλήθηκα από το ΔΗΚΟ το 2011 λόγω της εναντίωσης μου στην τότε κυβερνητική συνεργασία η οποία, είχα την άποψη, εγκατέλειπε ουσιώδεις θέσεις του ΔΗΚΟ στο εθνικό ζήτημα. Μετά την αποβολή μου προσέφυγα στη δικαιοσύνη και εξασφάλισα ενδιάμεσο διάταγμα εναντίον της αποπομπής μου. Ακολούθησε και δεύτερη διαδικασία αποπομπής μου.

Μετά την εκλογή Νικόλα Παπαδόπουλου στην ηγεσία του ΔΗΚΟ το ΔΗΚΟ αποδέχθηκε την έκδοση δικαστικής απόφασης εναντίον του και προχώρησε στην αποκατάσταση μου. Παρόλα αυτά επέλεξα να αποσυρθώ εντελώς από την κομματική πολιτική.

Συμμετείχα στον Διεθνή Σύνδεσμο για την Προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Συμμετείχα επίσης ενεργά στην Εθνική Επιτροπή Αλληλεγγύης πρός του Εγκλωβισμένους.

Οικογένεια

Η σύζυγος μου Δάφνη είναι απόφοιτος του Stanford University. Κατέχει επίσης μεταπυχιακό δίπλωμα από το Imperial College, London. Aσχολείται με ερευνητικά προγράμματα και έργα που σχετίζονται με αναδυόμενες τεχνολογίες όπως τεχνητή νοημοσύνη, ψηφιακά δίδυμα και blockchain.

Εχω δύο κόρες. Η Μυρτώ μου απέκτησε πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο του Cambridge και εργάζεται ως δικηγόρος σε πολυεθνικό δικηγορικό γραφείο στο City του Λονδίνου.

Η Σοφία μου είναι απόφοιτος του University of the Arts, London και έχει πτυχίο στον τομέα των κινούμενων σχεδίων. Είναι δημιουργός ψηφιακών συλλεκτικών αντικείμενών NFTs (non-fungible tokens – μη ανταλλάξιμα διακριτικά) και ετοιμάζεται να εκδώσει την πρώτη της συλλογή.

Μη ακαδημαϊκές ασχολίες

Στα εφηβικά μου χρόνια υπήρξα παγκυπριονίκης κλασσικού στίβου (ψηλά εμπόδια) και έπαιζα βόλεϊ στην ομάδα του σχολείου μου και στο ΑΠΟΕΛ.

Κατά την ίδια περίοδο υπήρξα παγκυπριονίκης ανδρών στο τένις και εκπροσώπησα την Κύπρο σε διεθνή πρωταθλήματα.

Σήμερα ασχολούμαι με την ποδηλασία και λόγω τραυματισμού έχω διακόψει προσωρινά το τένις.

Παίζω επίσης πινγκ-πονγκ.

Διαβάζω δοκίμια, μελέτες και λογοτεχνία στις 4 γλώσσες που γνωρίζω. Ασχολούμαι επίσης με την τελειοποίηση της χρήσης της γερμανικής γλώσσας.
ποδηλασία-κολοκασίδης
Γιώργος Κολοκασίδης
Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Προεδρικές Εκλογές 2023
ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ
Λαμβάνω μέρος στην προεκλογική εκστρατεία του Γιώργου Κολοκασίδη:
Επικοινωνία
8000 8900
+357 8000 8900 (από εξωτερικό)
ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ
Λαμβάνω μέρος στην προεκλογική εκστρατεία του Γιώργου Κολοκασίδη:
© 2022 Georghios Colocassides
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram